Fokken

Het fokken van de Brahma kip

Het fokken van Brahma kippen bestaat uit verschillende elementen. Op deze pagina gaan we kort op ieder onderwerp in. De kleurslagen waar wij ons op richten zijn de Brahma kippen Columbia in de varianten wit/zwart en wit/blauw.

Het broedproces

Het fokken van Brahma kippen begint natuurlijk bij het ei! Vandaar dat wij hebben geïnvesteerd in een hoogwaardige broedmachine mét vocht uitlezing en vochtregulering. Meer over het broedproces en onze broedmachine vind je hier.

De voeding

Voeding is een belangrijk aspect voor iedere serieuze Brahma fokker. Dankzij juiste voeding zorg je er voor dat je kuikens en volwassen dieren alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgen. Voor meer informatie over de door ons gebruikte voeding kijk je hier.

De leefomgeving

Wanneer je van plan bent Brahma kippen te gaan houden, is het van belang om goed na te denken over de leefomgeving van de dieren. Voor het houden van Brahma’s is behoorlijk wat ruimte vereist. Brahma groothoenders vallen onder de zogenaamde zware rassen, wat betekent dat ze een ruime leefomgeving vereisen. Ons advies voor bijvoorbeeld het nachthok zou dan ook zijn om rekening te houden met minimaal 1 m² per kip. Meer te weten komen over de leefomgeving klik dan hier.

Brahma Kip