Te koop

Vraag en aanbod

Op deze pagina vind je het actuele vraag en aanbod van JTB Brahma kippen, beschikbaar is voor verkoop. De kleurslagen die wij fokken zijn de grote Brahma kippen in de Columbia varianten wit/zwart en wit/blauw. Doordat wij een beperkt aantal foktomen hebben en Brahma kippen niet de meest productieve kippen zijn, hebben wij besloten geen broedeieren te verkopen maar de eieren uitsluitend te gebruiken voor de eigen fok. In de maand december stellen wij onze foktomen samen.

Gaande het seizoen selecteren we door, elk dier heeft specifieke kwaliteiten. Door te fokken met de dieren met de meeste kwaliteiten, hopen we raszuivere en tentoonstellingswaardige Brahma kippen te fokken die mee kunnen strijden voor de prijzen. Wij fokken deze dieren voor de hobby en gaan niet voor de kwantiteit maar voor de kwaliteit. Doordat wij een beperkt aantal  foktomen hebben is het aanbod beperkt, indien er op deze pagina geen dieren aangeboden worden zijn er op dat moment geen Brahma kippen beschikbaar. Interesse? Maak dan gebruik van het contact formulier.

Jonge Brahma kippen kopen

Het broedseizoen start voor ons normaal gesproken in de maand januari en eindigt in april. De reden dat wij in deze periode broeden is dat onze kippen dan volgroeid zijn tegen het tentoonstellingen seizoen. En de dieren als volwassen dier de wintermaanden in kunnen gaan.

Wij verkopen dieren vanaf ca. 3 maanden ook verkopen wij met regelmaat fokdieren. Dat zijn hennen en hanen van 1 jaar oud. Ben je op zoek naar jonge Brahma kippen, dan is het aanbod het grootste in de periode van april t/m november. Bezoek met regelmaat onze website www.brahma-kippen.nl om het actuele aanbod te volgen.

Ook is het mogelijk een mail te sturen u kan daar in aangeven welke kleurslag u wenst wit/zwart Columbia of wit/blauw Columbia. Graag daarbij aangeven waarin je geïnteresseerd bent en welk aantal dieren je zoekt onderverdeeld in hanen en hennen. Bij Brahma kippen is het op jonge leeftijd niet met 100 % zekerheid te zeggen of het een hen of een haan is. Dieren achteraf ruilen behoort niet tot de mogelijkheden.

Alle kippen die wij aanbieden op onze site zijn raszuivere Brahma kippen voorzien van een KLN-ring. KLN staat voor Kleindier Liefhebbers Nederland, fokkers die aangesloten zijn bij een kleinvee vereniging en lid zijn van de KLN kunnen deze ringen bestellen.

Heeft u interesse in een Brahma kip maar is er momenteel geen aanbod? Neem dan contact op en u krijgt van mij een bericht wanneer er weer Brahma kippen in de verkoop gaan. Bent u op zoek naar een andere kleurslag, dan verwijs ik u graag door naar collega fokkers. U vindt hier de ledenlijst.

 

vraag en aanbod